e
Banner

Etiketler: korkut koray yalça



Maske ihracatı yaklaşık 12 kat arttı


Yayın: 20-10-2020

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, pandemi öncesi Türkiye’den yurt dışına genellikle askılı tekstil ürünleri taşıdıklarını korona sonrası ise maske ve koruyucu giysi talebinin arttığını, Ocak-Eylül aylarında bu ürün gruplarının ihracatının 1,5 milyar doları aştığını belirtti.




Elektronik eşyada ithalat taşımaları %60 arttı



2020 yılının ilk on ayında bilgisayar ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77,1 artarak, 1 milyar dolar sınırına geldi. Elektronik eşya taşımacılığı da yapan ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, bu artışta, uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma uygulamalarının önemli etkisi olduğunu belirterek, taşıma oranlarında da yüzde 60 düzeyinde artış yaşandığını kaydetti.




Tıbbi mobilya ihracatı rekor kırdı



Tüm dünyada hastanelerde oluşan korona virüs yoğunluğu, Türkiye’nin medikal mobilya ihracatını yüzde 92 artırdı.Uluslararası taşımalar gerçekleştiren ISD Logistics’in CEO’su Korkut Koray Yalça, pandeminin dış ticaret taşımacılığında ürün yelpazesinde önemli değişikliklere yol açtığını söyledi.




Lojistiğin yıldızı “intermodal” oldu


Yayın: 21-06-2021
Kategori: Lojistik

Uluslararası yük taşımacılığında pandemi nedeniyle birçok zorluk yaşanıyor. Lojistik şirketleri, başta sürücülere uygulanan karantinalar, sınır kapılarındaki kuyruklar ve konteyner krizi gibi sorunları intermodal taşımacılığa ağırlık vererek aşmaya çalışıyor. ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, insan faktörünü ve teması en aza indiren, maliyet avantajı da sağlayan intermodale ithalat ve ihracatçıların ilgisinin korona virüs sürecinde daha da arttığını belirtti.